2013 a kútjavítás éve lesz !?

Beköszöntött a tavasz, az ingatlanok tulajdonosai megpróbálják beüzemelni a fúrt kútjaikat. Vannak olyan “új” tulajdonosok akik most szembesülnek az előző évben fúrt kút használhatatlanságával, és a kútfúró elérhetetlenségével.

Február végén megélénkültek a telefonok, sokan kútjavítás miatt keresik cégünket! Megkeresések érkeznek Budapest, Budakalász, Dunakeszi, Fót, Göd, Csömör, Nagytarcsa, Vecsés, Csepel, Szigetszentmiklós, Nagytétény körzetéből.

Az érdeklődők nagy részének 1-2 éven belül volt a kútfúrási munka természetesen engedély, és számla nélkül.

Problémát általában a magas homoktartalom, összeroppant “kútbéléscső”, kevés víz, pici vízhozam, beszorult szivattyú okozza! Egyik érdeklődőnknek Csömörön a 30 méter talpmélységű kútjában 27 méter homok van. A kút 2012 nyár végén készült, kb 2 hónapot üzemelt!

Az érdeklődők között volt olyan is akinek a kútfúró azt mondta, hogy Ő nem tudja megcsinálni, de az elkezdett munkáját tovább kell mélyíteni, keressen rá hivatalos kútfúró céget! Olyan kút javítására is volt érdeklődés amelyben a béléscső csak egy bizonyos mélységig került le, alatta több 10 méter nyitott szakasz van..!

Csepelen több, alig pár éve  (sárga KGPVC csővel kialakított) fúrt kút is elkezdett homokolni 20 liter/perc vízhozamnál, a szivattyúk sorban szorulnak meg, égnek le! Ezen csepeli “kutak” a helyi feketézők művei, akik természetesen a régi megrendelők számára már nem elérhetőek! Sok feketézőnek akár több tucat Weblapja is van, és mint hivatalos cég/vállalkozás hirdeti magát. 

Mindegyik érdeklődő esetében a közös vonás az, hogy a “kútfúrót” már nem elérhető, a kutak dokumentációval, engedéllyel egyáltalán nem rendelkeznek!

Volt aki arra hivatkozik, hogy abbahagyta a fúrást, a gépét eladta, volt aki külföldön dolgozik, és van olyan is aki állítólag meghalt! – széles a választék!

Érdemes átgondolni azt, hogy kire bízza a kútfúrást!!!

Igen, vonzó az olcsó kútfúrási ajánlat, de általában a fúrt kút rövid időn belül elromlik, használhatatlan lesz az esetlegesen a telepített öntözőrendszerrel együtt!

Megéri keresni egy a Magyar Vízkútfúrók Egyesületébe tartozó helyi céget/vállalkozást, és rájuk bízni a kútfúrást! Ők helyben vannak, jobban ismerik a területet, valamint az esetleges garanciális, és garancián túli javításokban, üzemeltetésben is segítséget nyújtanak.

Az Egyesület tagja csak a hatályos jogi szabályozásnak megfelelő cég/vállalkozás lehet. A Magyar Vízkútfúró Egyesület mint civil szerveződés fogja össze a kútfúró cégeket/ vállalkozásokat. Tagfelvételnél szigorú szakmai szempontok alapján szűrik a cégeket/vállalkozásokat!

Tomikút Kft. talán elsőként vezette be a kútfúrás területén, a 6 éves időtartamú rendszergaranciát.

Amennyiben a kút kivitelezést a fúrástól a szivattyú beépítéséig cégünk végzi abban az esetben az elvégzett munkánkra írásban rendszergaranciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy a kútfúrás komplett kivitelezése egy kézben van, így a garancia is! Ön nem kerülhet abba a csapdába, hogy vállalkozók/cégek mutogatnak egymásra, hogy a felmerült hibát melyik cég fogja kijavítani.

Ezen rendszergarancia a kútfúrástól számított 6 évre meghosszabbítható. * Részletekről érdeklődjön kollégánknál!

Amennyiben érdekesnek találta cikkünket ossza meg ismerőseivel a Facebook, ill egyéb közösségi oldalon!

Kútfúrás összeroppant béléscsőből  a szűrőkavics.

Kútfúrás, összeroppant béléscső, kavics a kútból.