Olajipari mélyfúrási gyakorlat.

Életemben eddigi tanulmányaim során elérkezett az idő, amikor egy olajfúró tornyon voltam szakmai gyakorlaton. Az olajipari mélyfúrás egy új kihívás, egy új, egy másik cél a szakmában! Soha nem késő tanulni!

2012 évben a szakmai tudásom gyarapítása érdekében elindultam egy kicsit más úton a fúrós szakmán belül.

Ez az irány az olajipari mélyfúrás. Az iskolában eddig az általános technikus képzést kaptuk meg,  most szeptemberben pedig kezdődik a szakmai rész elég nagy ütemben.

Augusztus végén eltöltöttünk egy hetet Nagykanizsán a ZSVSZI Erdész úti telephelyén, ahol  Olajipari mélyfúrási gyakorlaton vettünk részt, valamint elmentünk a ROTARY LYB-42 számú fúrótoronyhoz Sávoly határába. Itt élesben láttunk egy olajipari mélyfúró telepet munka közben. Éppen több mint 2000 méter mélységben geofizikai méréseket végeztek.

Olajipari mélyfúró telep

Olajipari mélyfúró telep bejárata

Olajipari fúrótorony

 

Olajipari fúrócsövek beépítés előtt

Olajipari fúrócsövek beépítés előtt

Az egy hetes gyakorlaton olyan dolgokat láttunk, tanultunk ami szakmailag hasznos volt. Ez egy másik dimenzió a fúrás területén!

Két szakmai oktatónknak (Kristóf, Attila) köszönet a munkájukért! Reméljük majd a technikusi vizsga is ilyen jól fog sikerülni, mint ez az egy hét gyakorlat! 🙂

Pár kép a gyakorlatról:

Salzgitter olajfúró és lyukbefejező berendezés

Salzgitter olajfúró és lyukbefejező berendezés

 

Salzgitter olajfúró és lyukbefejező berendezés

Salzgitter olajfúró és lyukbefejező berendezés kapcsoló állásából kb. 30 méter magasból egy kép a munkapadra

 

Packer beépítése

Packer beépítése.