110 mm. átmérőjű csőbe “kútba” beszorult-, és beszakított rezgőmembrános szivattyú…!

110 mm. átmérőjű csőbe “kútba”  beszorult-, és beszakított szivattyú mentésének-,  és esetlegesen egy új szivattyú beépítési lehetőségének vizsgálata kútkamera segítségévelEgyik ismerősöm keresett meg, hogy új ingatlanba költözött, és úgy tudja, hogy a kút alján van egy beszorult szivattyú, ami pedig fölé beépítésre került az pedig elromlott..! 🙁

Az elromlott szivattyút kiépítettük, majd közvetlenül megpróbálkoztunk a kút kamerás kútvizsgálatával, a nagy melegre való tekintettel, hátha látjuk a kút szűrőzését, ill. a kút béléscsövének esetleges sérülését.
Amire kíváncsiak voltunk azt így a zavaros vízben is láttuk.

A béléscsövön sérülés nem volt látható, ám a leépített béléscső nem alkalmas kútépítésre.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




A kút szűrője már kék színű kútbéléscső jó nagy lyukakkal, valamilyen szűrőhálóval borított, amin sérülés-,ill.  lyuk nem volt látható. Ezen szűrőnek a hátránya, ha a szűrőháló sérül, akkor a kút elkezd homokolni, és használhatatlan lesz, esetlegesen a szivattyút sem lehet kiépíteni..!

A kút tisztítása után rozsdamentes szerelvényekkel beépítésre került egy 3″ átmérőjű csőbúvár szivattyú, ami a kis mennyiségű locsolási vízigényt biztosítja.

110 mm. átérőjű csőbe, csak 3″ átmérőjű szivattyú építhető be. A nagyobb 4″ átmérőjű szivattyú a cső minimális deformálódása esetén beszorul, és a nem biztos, hogy utána kivehető a kútból!

A beszakadt szivattyú mentése sajnos nem lehetséges, mert a kútra nem lehet rányúlni felülről az akna teteje miatt, így az sajnos lent maradt. A beszorult szivattyú biztosítja a kút talpának zárását..! 🙁