Történetek a lyukfúrásról, megérkezett az év telefonja.

Dunakesziről felhív egy “áldozat” (megrendelő jelölt)  aki lehet, nem is annyira a lyukfúró kókler vállalkozó áldozata, mint inkább a saját magáé. Kút tisztással kapcsolatban keresett meg a még éppen fúrásban lévő  engedély nélküli kútjához.Elmondása szerint nagyon jutányos áron Dunakeszin a 2 -es főút, és a Duna közötti részen éppen befejezték a 8,5 méter talpmélységű lyuk “kút” fúrását, -a KÓKLER LYUKFÚRÓ még ott van a munkaterületen- de a kókler lyukfúrónak nincs ideje letisztítani az általa készített remek vízadó képességű engedélyek nélkül elkészített “kutat”!

Ezért megkérte a tulajdonost, hogy keressen egy másik kútfúrót aki majd elvégzi a próbaszivattyúzást. Hát nem remek dolog, hogy a KÓKLER LYUKFÚRÓ feltépi a tulajtól az 50.000.- Ft-ot, majd még ennyire hülyére is veszi!

Az ok egyszerű: a Duna parthoz közeli részen több helyen megfigyelhető az un. “kavicskizáródás”. Ez azt jelenti, hogy a felső homokos, iszapos réteg után leginkább homok a vízadó réteg, kavics néhol alig található a rétegsorban. Mivel a kutat nem szakszerűen készítették el, ezért a próbaszivattyúzást nem szeretné megvárni a KÓKLER LYUKFÚRÓ MESTER, mert akkor kiderül, hogy a kútból kitermelt víz homoktartalma magas lesz, és/vagy esetlegesen az is, hogy kevés a víz ami kitermelhető a “kútból”.

Természetesen a “kútfúró” választásánál elsődleges szempont az volt, hogy “…jutányos áron 50.000.- Ft-ért készítette el a “kutat”…..” ! Gratulálunk a megfelelő szakember kiválasztásához…!

Megjegyzem a környéken elég sok megrendelő válik “áldozattá”! Egy kút tisztítószivattyúzása kb. 2 órát vesz igénybe!