Kamerás kútvizsgálattal bővítettük cégünk profilját.

Megrendelői igényekhez igazodva kútkamerás vizsgálattal bővítettük cégünk profilját.

Naponta több megkeresés érkezik valószínűsíthetően szerkezeti hibás kutak javítása miatt.

Kamerás kútvizsgálat segíti a dokumentáció nélkül készült kutak szerkezetének feltérképezését, a kútba beszorult szivattyúk-, és egyéb a kútba esett tárgyak mentését, valamint a szerkezeti hibásan elkészített, és átadott kutak esetleges javítási lehetőségének megállapítását.

Kútkamerával jól láthatóak a nem megfelelően méretezett béléscső-, és a szűrő esetleges sérülése-, eltömődése-, összeroppanása,  a szétcsúszott csőrakatból adódó egyéb problémák.

Kamera átmérője 46 mm., így vékony csővel készült kútban is tudunk kútkamerás videofelvételt készíteni.

Az elkészült kútkamerás felvételekről kérésre másolatot adunk.

A felvételen egy használaton kívüli fúrt kút belső szerkezete látható. A kút átjárhatósága, és a kútszerkezet megállapítása volt a kút kamerázásának célja.

Csepelen egy olyan kutat kameráztunk, ami elkészülte óta (kb. 10 éve) homokol 20 liter/perc vízhozamnál is. A kút iszapzsákja teli van homokkal olyan mértékben, hogy a kút szűrője is már homokban áll. A szűrő (hossza) felülete csökken, a víz egyre gyorsabban áramlik be, és egyre több homokot hoz magával. A kút tisztítása sem jelent megoldást a kút szerkezeti hibájára. (nyitott a kút talpa, valamint 1 mm. vastag Flex koronggal van a szűrő kialakítva ami nem fogja meg a beáramló homokot)

Kút homokolásra a megoldás a melléfúrásos kútjavítás volt….!

Több kamerás kútvizsgálatról készült felvételt a Youtube csatornánkon itt, és itt  nézhet.