Dunakeszin alig pár hónapos kút kamerás vizsgálata…!

Dunakeszin a Duna – parthoz közeli helyen jártunk fúrt kút kamerás vizsgálatát elvégezni. Tulajdonos megkeresett, hogy 2014 év nyarának végén fúrták a kútját, de pár héten belül elromlott, és segítséget szeretne kérni.
A “kútfúrót” azóta hiába keresi, azt mondja, hogy “..amikor átadta a kutat gépészettel együtt akkor működött, tovább nem érdekli a kút sorsa..!”
A  “kútfúró”  az Interneten ” Kútfúrás ……, 30 év kútfúró tapasztalattal” hirdeti magát, mely a munkáján nem látszik meg! Weblapján egy saját kútfúrási fényképe nincs fent, csak egy (esetlegesen kamu) név, telefonszám, és egy ingyenes e-mail cím szerepel a kapcsolati oldalon. -ez alapján szinte lehetetlen megtalálni. Természetesen engedély-, és, számla nélküli illegális fúrásról beszélünk..!

A tulajdonos elmondta, hogy nem is volt olcsó a fúrás, ill. a beszerelt gépészet melyet alig tudott használni, és elromlott. Megpróbálta a “kútfúrót” elérni, de nem sikerült, így családilag láttak neki a kútból a szivattyú kiszedésének, mely során sajnos a KPE cső kijött a csatlakozóból, és már csak a műanyag kötélen lehet emelni a szivattyút.

Tulajdonos elmondása szerint a “kútfúró” a csövet fúróval lyukgatta ki szűrő gyanánt…, az eredmény pedig jól látható:

Dunakeszi kútkamera

Szivattyú a homok fogságában…

Kamerás kútvizsgálatnál bebizonyosodott, hogy a kút szarsurrantó csőből készült, és a szivattyút teljesen ellepte a homok, már csak a KPE csatlakozó látszik ki a homok alól…!
A “kút” ami leginkább csak lyuk, sajnos fúróberendezéssel nem közelíthető meg, ez a szivattyú mentésének a fő akadálya. Jó lenne kivenni a szivattyút, hogy legalább a benne lévő olaj ne szennyezze el a környék felszín alatti vizeit.

Megoldás egy szakszerűen elkészített új fúrt kút lesz…!